Αναζήτηση

Κορυφώνονται αυτό το Σαββατοκύριακο οι εκδηλώσεις για τα Μιαούλεια 2024

 

Το Σάββατο 29 Ιουνίου θα γίνει η αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Γέροντα με την πυρπόληση ομοιώματος της τουρκικής ναυαρχίδας

Με μια ημερίδα για το Κυπριακό, αλλά και τη μεγάλη μουσική εκδήλωση στο λιμάνι της Ύδρας, κορυφώνονται την Παρασκευή και το Σάββατο οι επετειακές εκδηλώσεις των φετινών Μιαουλείων στην Ύδρα.

Ειδικότερα, την Παρασκευή 28 Ιουνίου, διεξάγεται επιστημονική ημερίδα για το Κυπριακό την οποία θα χαιρετίσει ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, Σταύρος Αυγουστίδης.

Το βράδυ θα γίνει συναυλία στο λιμάνι της Ύδρας.

Μιαούλεια 2024: Κορυφώνονται αυτό το Σαββατοκύριακο οι επετειακές εκδηλώσεις στην Ύδρα

Το Σάββατο 29 Ιουνίου οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με την αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Γέροντα με την πυρπόληση ομοιώματος της τουρκικής ναυαρχίδας και περιπατητικό δρώμενο με μουσικοθεατρικά στοιχεία που θα εκτυλιχθεί στο λιμάνι της Ύδρας με επίκεντρο τη μορφή του ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη στην κάποτε θαλασσοκράτειρα Ύδρα.

Την έναρξη του δρώμενου θα χαιρετίσει ο δήμαρχος Ύδρας, Γεώργιος Κουκουδάκης.Το πρωί της Κυριακής 30 Ιουνίου, στις 10:30, θα τελεστεί πανηγυρική δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στον ανδριάντα του Ανδρέα Μιαούλη και, στη συνέχεια, ρίψη στεφάνων στη θάλασσα προς τιμήν των Ναυάρχων του 1821.

πηγή:protothema.gr

logo light footer