Αναζήτηση

Το Elafonisos Eco Week επιστρέφει με πράσινες ιδέες για 7η χρονιά

 

Ξεκινά σήμερα κι έχει στόχο να αναδείξει τη σημασία των οικολογικών στρατηγικών, φέρνοντας κοντά ανθρώπους από διαφορετικούς χώρους και ειδικότητες για ανταλλαγή απόψεων, παρουσίαση ευκαιριών και βέλτιστων τακτικών περιβαλλοντικής διαχείρισης.

 

Στην πανέμορφη Ελαφόνησο ξεκινά σήμερα το οικολογικό συμπόσιο Elafonisos Eco Week, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Ιουνίου και διοργανώνεται από τον οικολογικό σύλλογο Elafonisos Eco, με στόχο την προώθηση της βιωσιμότητας του πλανήτη μας.

Αυτό το συμπόσιο είναι μια συνάντηση τόσο για την τοπική κοινωνία και την Δημοτική Αρχή, όσο είναι για ακαδημαϊκούς, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και λάτρεις του περιβάλλοντος, που κοινό τους μέλημα είναι να μοιραστούν προτάσεις για την ενίσχυση των νησιωτικών οικοσυστημάτων.

Καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, η εκδήλωση θα επικεντρωθεί στην εφαρμογή οικολογικών λύσεων και την αειφορία του προβάλλοντος ενώ ταυτόχρονα θα αγγίξει τη γαστρονομία, την τέχνη και τον τοπικό πολιτισμό, με μια περιβαλλοντική και βιώσιμη σκοπιά. Θα γίνουν περισσότερες από 30 ομιλίες και διαδραστικά σεμινάρια με πλούσια θεματολογία ενώ πάνω από 100 καλεσμένοι από 12 χώρες, θα βρεθούν στην Ελαφόνησο για την ευρεία προώθηση της βιωσιμότητας.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί Σύνοδος Κορυφής Δημάρχων, όπου οι συμμετέχοντες θα δεσμευτούν να υποστηρίξουν προσπάθειες και έργα διατήρησης του περιβάλλοντος στην περιοχή.

 

Το Elafonisos Eco Week έχει την υποστήριξη του Αλβέρτου του II, Πρίγκιπα του Μονακό, ο οποίος παρευρέθηκε ως επίσημος καλεσμένος του συμποσίου το 2023. Φέτος θα έχουμε την τιμή να έχουμε κοντά μας τον αξιότιμο Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Ελλάδας, τον κ. Δημήτρη Παπαστεργίου.

Τα έξι βασικά θέματα που θα συζητηθούν στο Elafonisos Eco Week:

⁃ Διαχείριση Απορριμμάτων και Νερού: Η χρησιμότητα της ορθής ανακύκλωσης και της σωστής διαχείρισης απορριμμάτων, νέες μέθοδοι, και η εξασφάλιση πόσιμου νερού.
⁃ Βιώσιμος Τουρισμός: Υπεύθυνες ταξιδιωτικές πρακτικές και διατήρηση της οικονομίας και κουλτούρας, ώστε να έχουν το ελάχιστο αντίκτυπο στο τοπικό περιβάλλον και τις τοπικές κοινότητες.
 Λεοντόψαρο: Μια μεγάλη απειλή για τη Μεσόγειο και το οικολογικό της σύστημα, το λεοντόψαρο είναι εξαιρετικά επεμβατικό και θέτει σε κίνδυνο την αλιευτική οικονομία.
⁃ Γαλάζιες Ευκαιρίες: Απορρέουν από τη βιώσιμη χρήση και διατήρηση των θαλάσσιων και παράκτιων πόρων, συμπεριλαμβάνοντας δραστηριότητες όπως η διαχείριση της αλιείας.
 Υγεία και Ευεξία: Προαγωγή και υποστήριξη της σωματικής και ψυχικής υγείας της τοπικής κοινωνίας ολιστικά: με άσκηση, διατροφή, επίγνωση και διαχείριση του άγχους.
⁃ Μέλλον χωρίς Πλαστικά: Με την εξάλειψη των πλαστικών μιας χρήσης από όλο τον κύκλο ζωής, με αποτέλεσμα την μείωση της ρύπανσης και την προστασία των οικοσυστημάτων. Είναι μια εκδήλωση χωρίς πλαστικό, ανοιχτή σε όλους, που πραγματοποιείται στο Elafonisos Resort.

 

πηγή:ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

logo light footer