Το καλοκαίρι ξεκίνησε δυναμικά στο χωριό της Βαμβακούς Λακωνίας, με ένα μοναδικό φεστιβάλ και πολλές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Δεν σταματάμε, όμως, εδώ και τα πρωτότυπα προγράμματα και εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια συνεχίζονται και μας κρατούν συντροφιά μέχρι το φθινόπωρο. Όλες οι δραστηριότητες υλοποιούνται από τη Vamvakou Revival στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης του χωριού με την αποκλειστική υποστήριξη από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).
Στη μέση του καλοκαιριού… Μουσική, Ευεξία και δραστηριότητες για παιδιά!
Τον Ιούλιο, ακούμε μοναδικές μελωδίες σε μία συναυλία με το Oros Ensemble (16/07) στον προαύλιο χώρο του Ξενώνα Ρούγα της Βαμβακούς και περιπλανιόμαστε σε ένα μουσικό ταξίδι με τους μεγάλους μας συνθέτες από τον Μουσικό Όμιλο Σπάρτης (23/07) στην κεντρική πλατεία του χωριού. Ένα διαφορετικό μάθημα Yoga στη φύση καλεί όλη την οικογένεια να συμμετέχει (31/07) με τις Μαρία - Άννα Βλάχου και Μαριάνθη Πέππα.
Η Βαμβακού αποκαλύπτεται μέσα από τα μάτια των μικρών επισκεπτών της (16/07) φτιάχνοντας ένα διαφορετικό βιβλίο επισκεπτών με εικόνες, σε ένα πρόγραμμα με τον Γρηγόρη Δουλιώτη, ενώ οι μικροί συμμετέχουν σε βιωματικά παιχνίδια στο κοινωνικό πρόγραμμα αθλητισμού, Futbolnet, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Barca Foundation από την Οργάνωση Γη (17/07). Εκπαιδευτικά, εικαστικά (23/07), παιχνίδια και κατασκηνωτικά προγράμματα (24/07), με την Αδαμαντία Μαστροκυριακάκη και τον Ευάγγελο Θεοδώρου, αλλά και μία διασκεδαστική παράσταση κουκλοθεάτρου (30/07) με τις Στρίγκλες και τη Χριστίνα Αγγελοπούλου περιμένουν τα παιδιά αυτόν τον Ιούλιο στο χωριό.

