Αναζήτηση

Fuel Pass: Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα που έστελνε πολίτες στα ΚΕΠ

Fuel Pass: Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα που έστελνε πολίτες στα ΚΕΠ

Αποκαταστάθηκε το νέο πρόβλημα με τις αιτήσεις του Fuel Pass, το οποίο παρουσιάστηκε από νωρίς το πρωί της Τρίτης, με το σύστημα να στέλνει τους πολίτες προκειμένου να ολοκληρώσουν τις αιτήσεις τους στα ΚΕΠ για επιβεβαίωση των στοιχείων επικοινωνία τους! 

Ωστόσο σύμφωνα με πηγές του aftodioikisi.gr, το ζήτημα αντιμετωπίστηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και πλέον η διαδικασία των αιτήσεων προχωρά κανονικά.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με υπαλλήλους των ΚΕΠ οι πολίτες που έμπαιναν στην πλατφόρμα για τη διαδικασία της αίτησης, όταν έφταναν στο σημείου που απαιτούνταν επιβεβαίωση στοιχείων, μέσω αυτών που υπάρχουν στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ) τότε τους εμφανιζόταν το μήνυμα ότι: «Εκκρεμεί η επιβεβαίωση των στοιχείων επικοινωνίας σας. Επισκεφτείτε ένα ΚΕΠ ώστε να ολοκληρώσετε την επιβεβαίωση των στοιχείων επικοινωνίας σας”». 

Παρότι όπως τόνισαν πολίτες στο aftodioikisi.gr τα στοιχεία ήταν κανονικά επικαιροποιημένα, η αίτηση δεν προχωρούσε. Σύμφωνα με υπαλλήλους των ΚΕΠ που μίλησαν στο aftodioikisi.gr, οι πολίτες παρότι έβλεπαν τα στοιχεία του στο ΕΜΕπ να είναι σωστά, το σύστημα του ζητούσε την επιβεβαίωση τους! Σύμφωνα με τους εργαζόμενους των ΚΕΠ αυτό οφειλόταν στο γεγονός ότι κατά την υποβολή της αίτησης στο πεδίο που έπρεπε να υπάρχει το email του κάθε πολίτη εμφανιζόταν το κινητό. Ετσι το σύστημα δεν αναγνώριζε τα στοιχεία. Ωστόσο το λάθος μπορούσε να διορθωθεί μόνο στα ΚΕΠ! Γιατί μόνο εκεί οι υπάλληλοι μπορούσαν να αντικαταστήσουν το κινητό στο ανάλογο πεδίο με το email του πολίτη προκειμένου να ολοκληρωθεί η υποβολή της αίτησης».

Πλέον το πρόβλημα αποκαταστάθηκε, ωστόσο σύμφωνα με υπαλλήλους των ΚΕΠ που μίλησαν στο aftodioikisi.gr, πολλοί είναι ακόμα οι πολίτες που προσφεύγουν στα Κέντρα προκειμένου να είναι σίγουροι για την ολοκλήρωση της διαδικασία, ενώ νωρίτερα είχαν σχηματιστεί ουρές σε πολλές περιοχές της χώρας.

Ετσι μετά το τεράστιο φιάσκο της Μ. Δευτέρας που η πλατφόρμα κατέρρευσε, χιλιάδες πολίτες και σήμερα ταλαιωρήθηκαν παρότι τα αρμόδια υπουργεία αλλάξαν τη διαδικασία και χώρισαν τους δικαιούχους ανά ΑΦΜ με δικαίωμα υποβολής να έχουν σήμερα οι πολίτες των οποίων o Αριθμός Φορολογικού Μητρώου λήγει σε 1, 2 και 3.

Γράφει ο Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος 

πηγή: aftodioikisi

logo light footer