Αναζήτηση

ΟΙ ΔΎΟ ΑΝΕΜΟΜΎΛΟΙ ΤΟΥ ΓΕΡΑΚΑ - ΣΤΗ ΘΈΣΗ "ΠΑΤΙΜΙΖΑ"

ΟΙ ΔΎΟ ΑΝΕΜΟΜΎΛΟΙ ΤΟΥ ΓΕΡΑΚΑ - ΣΤΗ ΘΈΣΗ "ΠΑΤΙΜΙΖΑ"
Αφήνοντας πίσω μας το Γέρακα και ανηφορίζοντας προς "Σπαρτιά", φθάνοντας στο σημείο και συνεχίζοντας λίγο ακόμη αριστερά πάνω, προς την τοποθεσία "Πατίμιζα", αντικρίζουμε το θέαμα αυτό.
Οι δύο μύλοι, που βλέπουμε στην τελευταία εικόνα, συνεπικουρούμενοι κι από ενός τρίτου που βρίσκεται λίγο παρακάτω, προς Μονή Ευαγγελιστριας, τοποθεσία "Πύλα", καθώς κι ενός τέταρτου που βρίσκεται προς Αριάνα (ο οποίος μάλιστα έχει συμπεριληφθεί και στο πρόσφατο βιβλίο μου, με τίτλο: Ο ανεμόμυλος του "Ραφαλιά" ), εξυπηρετούσαν στο παρελθόν για αρκετά χρόνια τις ανάγκες αλέσματος των σιτηρών όλων των κατοίκων της περιοχής Γέρακα κι όχι μόνο.
Ο μύλος που φαίνεται στα αριστερά της τελευταίας εικόνας, σύμφωνα με πληροφορίες που λάβαμε από τον Τάσο Γεωργακόπουλο αλλά κι από άλλους ηλικιωμένους Γερακιώτες, ανήκε σε δύο Γεωργακοπουλαίους, στο Σαράντο και Σταύρο, ενώ αυτός στα δεξιά της, στους Τζώρτζηδες και συγκεκριμένα σε δύο αδέρφια, το Βασίλη και Δημήτρη ("Μαγνήτη"), τον οποίο βλέπουμε σε κοντινό πλάνο στην πρώτη μας εικόνα.
Καλό είναι κάποιος επισκέπτης του χωριού να ανηφορίσει λίγο πιο πάνω από το Γέρακα, προς τις τοποθεσίες Σπαρτιά και Πατίμιζα, είτε με αμάξι (ως ένα σημείο βέβαια) ή και πεζοπορώντας, για να τα γνωρίσει όλα αυτά από κοντά, πραγματοποιώντας συνάμα κι έναν όμορφο περίπατο που είμαι πεπεισμένος ότι θα του μείνει για πάντα αλησμόνητος και ειδικά η φαντασμαγορική θέα της περιοχής!
 
 
 
 
 
 
 
 

logo light footer