Αναζήτηση

ΣΟΚ σε Νεκροταφείο Δήμου: Δεν διαλύθηκαν 150 σοροί με αιτία θανάτου COVID

ΣΟΚ σε Νεκροταφείο Δήμου: Δεν διαλύθηκαν 150 σοροί με αιτία θανάτου COVID

ΣΟΚ σε Νεκροταφείο Δήμου: Δεν διαλύθηκαν σοροί με αιτία θανάτου COVID -Εισήγηση για νέο ενταφιασμό

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας αποφασίζεται σήμερα η δωρεάν εκταφή σε 150 περίπου τάφους στα δημοτικά κοιμητήρια.

Όπως αναφέρει το proininews.gr, θα γίνει διπλή ενέργεια στη σορό και στην κάσα, σε ανθρώπους που πέθαναν από κορονοϊό.

Όπως εξηγήθηκε στη συνεδρίαση της δημοτικής επιτροπής που το θέμα έλαβε πρώτη έγκριση, οι συγκεκριμένοι σοροί τόσο καιρό μετά μένουν αδιάλυτοι!

Η… μακάβρια εισήγηση που έχουν στη διάθεση τους οι δημοτικοί σύμβουλοι αναφέρει:

«Κατά την διάρκεια της εκταφής των περιστατικών με αιτία θανάτου τον ιό COVID-19 μετά την παρέλευση πέντε ετών, διαπιστώθηκε πως τα περιστατικά αυτά βρέθηκαν εντελώς αδιάλυτα διότι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για την μη διάδοση του ιού ήταν τοποθετημένα μέσα σε πλαστικούς σάκους. Τα περιστατικά αυτά που αφορούν τα κοιμητήρια του Δήμου Καβάλας ανέρχονται σε περίπου εκατόν πενήντα και σύμφωνα με την τρέχουσα κατάσταση τους απαιτείται η εκταφή, η αφαίρεση των πλαστικών καλυμμάτων και ο ενταφιασμός τους ξανά για να παραμείνουν τουλάχιστον ένα χρόνο ενταφιασμένα ώστε να επιτευχθεί η αποσύνθεση τους».

Η ημερήσια διάταξη, όπου μπαίνει το θέμα προς συζήτηση

Π  Ρ  Ο  Σ  Κ  Λ  Η  Σ  Η

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010

π ρ ο σ κ α λ ε ί σ θ ε

στη μεικτή, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει 18 Φεβρουαρίου 2026, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.00΄, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την εγκύκλιο 98, Α.Π. 8182/26-01-24, ΑΔΑ:9ΝΚ846ΜΤΛ6-Π6Λ, με τα παρακάτω θέματα:
 

ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΘΕΜΑΤΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

  1. Παρουσίαση της «Μελέτης Σκοπιμότητας και Βιωσιμότητας για το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων».
  2. Παρουσίαση του «Πενταετούς Επιχειρηματικού Σχέδιο Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας (2025 -2029)».
  3. Παραχώρηση του Δημοτικού Πάρκου Φάληρου στην εταιρεία FORUM A.E. Member of Nurnbergmesse Group από 24 έως 26 Ιουλίου 2026 για την διεξαγωγή του Φεστιβάλ Μπίρας (KAVALA BEER & MORE).
  4. Συγκρότηση της επιτροπής παραλαβής του έργου: Παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης σχολικού συγκροτήματος Περιγιαλίου Δήμου Καβάλας.
  5. Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής – Οριστικής Παραλαβής του έργου «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη του Δήμου Καβάλας».
  6. Έγκριση χορήγησης άδειας λειτουργίας «Επιχείρησης Προσφοράς Υπηρεσιών Διαδικτύου αποτελούμενη από τριάντα ένα (31) Η/Υ και τριάντα μια (31) Οθόνες» εντός ισογείου καταστήματος «Επιχείρηση Μαζικής Εστίασης Μερικής Επεξεργασίας (προχείρου γεύματος) – Καφετέρια» ιδιοκτησίας της εταιρείας ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΚΑΦΕ Ε.Ε. που βρίσκεται επί της οδού Καράνου 8 στην κοινότητα Καβάλας, του Δήμου Καβάλας.
  7. Υποχρεωτική εκταφή αδιάλυτων περιστατικών COVID και δωρεάν η πρώτη υποχρεωτική εκταφή».

Οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου μεταδίδονται ζωντανά μέσω του διαδικτύου στην διεύθυνση της ιστοσελίδας του Δήμου Καβάλας (www.kavala.gov.gr), και μέσω facebook.

Γράφει ο Δημήτρης Κασιμάτης 

πηγή: aftodioikisi

logo light footer