Συνάντηση ΚΕΔΕ με Πιερρακάκη για τη “βιωσιμότητα” των Δήμων
Με τον Υπουργό Οικονομικών, Κυριάκο Πιερρακάκη, έχει συνάντηση το ΔΣ της ΚΕΔΕ, πριν τη διεξαγωγή του Υπουργικού Συμβουλίου.
Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών, κ. Μουράτογλου, καθώς και τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής, με βασικό θέμα την οικονομική στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Θυμίζουμε ότι κατά τη συνεδρίαση, το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ εξέφρασε ομόφωνα την αντίθεσή του στο προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού, επισημαίνοντας ότι δεν καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες των δήμων.
Η Αυτοδιοίκηση ζητά περισσότερους πόρους για να ανταπεξέλθει στα κρίσιμα ζητήματα που καλείται να διαχειριστεί.
Η ΚΕΔΕ θα μεταφέρει στην κυβέρνηση δέσμη αιτημάτων, διεκδικώντας ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας που θα ενισχύει την αυτοτέλεια και τη βιωσιμότητα των Δήμων.
Γράφει ο Δημήτρης Κασιμάτης
πηγή: aftodioikisi
