Με την κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) υπ’ αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΠΔΥΠ/68264/1004 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β’ 3119/20.06.2025, παρατείνεται η ισχύς των αδειών χρήσης ύδατος και τροποποιείται το ισχύον θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις σχετικές άδειες, δηλαδή η ΚΥΑ 146896/17.10.2014.
Τί αλλάζει με τη νέα απόφαση:
Η νέα απόφαση, που συνυπογράφεται από τους Υπουργούς Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έρχεται να ρυθμίσει την προσαρμογή της διάρκειας ισχύος των αδειών χρήσης ύδατος στους νέους κύκλους αναθεώρησης των Σχεδίων Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών.
Βασικά σημεία της απόφασης:
Διάρκεια ισχύος αδειών
Η παρ. 4 του άρθρου 6 της ΚΥΑ 146896/2014 αντικαθίσταται, με πρόβλεψη για:
- Νέες άδειες: Ισχύουν μέχρι ένα έτος μετά την 3η αναθεώρηση των Σχεδίων Διαχείρισης.
- Άδειες μετά το 2005: Παρατείνονται αυτοδίκαια για ένα έτος μετά την 3η αναθεώρηση, ανεξαρτήτως λήξης.
- Άδειες μετά το 2021: Επίσης παρατείνονται για ένα έτος μετά την 3η αναθεώρηση.
- Μελλοντικές άδειες (μετά τη 2η αναθεώρηση): Η ισχύς τους ακολουθεί κάθε επόμενη αναθεώρηση, με λήξη ένα έτος μετά από κάθε μία.
- πηγή: myota
