Αναζήτηση

Στεφανίδη στο GWomen summit: «Δεν μας δίνεται ούτε μια ευκαιρία για αποτυχία»

Στεφανίδη στο GWomen summit: «Δεν μας δίνεται ούτε μια ευκαιρία για αποτυχία»

 

Η Κατερίνα Στεφανίδη από το μακρινό Κολοράντο, έδωσε τη δική της λάμψη στο 3ο GWomen Summit και μίλησε για τη ρητορική μίσους στα social media.

Η Κατερίνα Στεφανίδη ήταν μια από τις εκλεκτές καλεσμένες στο 3ο GWomen Summit κι έστω εξ αποστάσεως από το Κολοράντο, εξέφρασε τις απόψεις της για τo hate speech, τη λεγόμενη ρητορική μίσους στα social media, με το οποίο έχει βρεθεί αντιμέτωπη.

«Το εντυπωσιακό είναι να βλέπεις αρνητικά σχόλια έπειτα από μια επιτυχία. Πριν από 10 χρόνια στο πρώτο μου χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ζυρίχης, ο Γιώργος Καπουτζίδης με είχε συμβουλεύσει πως θα έπρεπε να μάθω να ζω με αυτό. Τότε ήμουν νεαρή μού ήταν δύσκολο, με τα χρόνια κατάλαβα ότι πρώτα από όλα πρέπει να τα βρεις με τον εαυτό σου, είναι αδύνατο να μην ασχολείσαι» είπε αρχικά η Ολυπιονίκης του επί κοντώ.

Η Στεφανίδη έχοντας απαντήσει σε αρνητικά σχόλια σε βάρος άλλων αθλητών κι αναφερόμενη σε αυτό, τόνισε. «Επειτα από 10 χρόνια με επιτυχίες κι αποτυχίες δεν με αγγίζουν πλέον, γνωρίζω όμως πόσο μπορούν να επηρεάσει τα νεότερα παιδιά.

Εξω υπάρχει κόσμος που θεωρεί ως αποτυχία μια 2η, 3η ή 4η θέση, όπως η δική μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, ίσως τους κακομάθαμε. Όταν μοιραστείς κάποια πράγματα μέσα από τα social media, όπως έναν τραυματισμός, υπάρχει κόσμος που θα πει "άρχισαν ποι δικαιολογίες". Είναι δύσκολο για εμάς να βρούμε τις ισορροπίες, για παράδειγμα ο Μανόλο (σ.σ. Καραλής) τα έχει καταφέρει πολύ καλά. Ο Μίτλος (σ.σ. Τεντόγλου) είναι το άλλο άκρο. Σε εμάς υπάρχει η μεζούρα και το χρονόμετρο που κάνει πιο δύσκολα τα πράγματα σε σχέση με ένα ομαδικό σπορ. Δεν μας δίνεται ούτε μια ευκαιρία για αποτυχία».

Τέλος, αναφερόμενη σε αρνητικά σχόλια που δέχθηκε και η ίδια για το σωματικό βάρος, η Κατερίνα Στεφανίδη είπε: «Θεωρώ πως αυτό ξεκινά καθαρά από την προπονητική κοινότητα, όταν έρχεται ένας στόχος σε μεγάλο ποσοστό ανήκει και στον προπονητη, όταν δεν έρθει φταίει αποκλειστικά ο αθλητής. Μπορεί να είναι μια από τις πρώτες "δικαιλογίες" που θα πει ένας προπονητής. Η κοπέλα από την Ελβετία, η Αντζέλικα Μόζερ, που νίκησε φέτος στο ευρωπαϊκό και ήταν 4η στο Παρίσι, η κοπέλα θα είχε καταστραφεί σην Ελλάδα».

πηγή: gazetta.gr

logo light footer