Αναζήτηση

Η @stefanidi_katerina αναφέρθηκε εκτενώς στην κριτική που της ασκήθηκε για τη σχέση της με το φαγητό και την εικόνα του κορμιού της:

Η Κατερίνα Στεφανίδη αφού βρέθηκε στην κορυφή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Στίβου με άλμα 4,55μ. προχώρησε σε μια ανάρτηση - γροθιά στο στομάχι, με αφορμή μερικά σχόλια που άκουσε κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του αγώνα που την έβαλαν σε σκέψεις.

Όπως έγραψε χαρακτηριστικά η πρωταθλήτρια του άλματος επί κοντώ, τα σχόλια αυτά προέρχονται από άντρες και «κατέστρεψαν την καριέρα πολλών αθλητών και αθλητριών».

Η @stefanidi_katerina αναφέρθηκε εκτενώς στην κριτική που της ασκήθηκε για τη σχέση της με το φαγητό και την εικόνα του κορμιού της:

«Είχα μερικούς διαφορετικούς άντρες (τυχαίο; Μάλλον όχι) να σχολιάζουν σε εμένα το τι και το πόσο τρώω.

Δεν είχα κάθε φορά εξίσου καλό αυτοέλεγχο αλλά τελευταία κι ενώ έτρωγα βραδινό μετά τον αγώνα μου, με όσο αυτοέλεγχο μου είχε μείνει, προσπάθησα να εξηγήσω πόσο ασέβεια είναι να λες σε μια ενήλικη γυναίκα αθλήτρια πόσο να φάει. Όχι, συγγνώμη. Σε μια γυναίκα αθλήτρια. Όχι, πάλι συγνώμη. Σε μια γυναίκα. Όχι. Σε έναν άνθρωπο οποιασδήποτε ηλικίας ή φύλου.

[...]Τι πρέπει να πετύχω σαν αθλήτρια για να μην έχω τον κάθε άσχετο να μου λέει τι και πόσο να τρώω; Να δείχνει μηδέν σεβασμό σε εμένα και στον προπονητή μου;

Αν αυτό το ζω εγώ μετά από ότι έχω πετύχει τα τελευταία 20 χρόνια τι ζει το κάθε παιδί που περνάει εφηβεία; [...] Σκεφτομαι συχνά πώς μπορώ να βοηθήσω αυτά τα παιδιά; Τι πρέπει να γίνει για μην επιτραπεί ποτέ ξανά σε κάποιους να πατήσουν το πόδι τους σε στάδιο; Καταγγελία; Μήνυση; [...]

Νομίζετε ότι το πρόβλημα στον ελληνικό κλασικό αθλητισμό είναι οι εγκαταστάσεις; Κάνετε λάθος. Το πρόβλημα στον ελληνικό κλασικό αθλητισμό είναι αυτοί. Αυτοί που παραλίγο να καταστρέψουν τη δική μου καριέρα. Αυτοί που παραλίγο να καταστρέψουν την καριέρα του @manolo. Αυτοί που αντί να μάθουν από τις επιτυχίες μας συνεχίζουν τον χαβά τους. Το πρόβλημα στον ελληνικό αθλητισμό είναι αυτοί. Αυτοί που σίγουρα κατέστρεψαν την καριέρα πολλών αθλητών και αθλητριών των οποίων δυστυχώς τα ονόματα δεν θα μάθουμε ποτέ».

📸ΜΑΡΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ / EUROKINISSI P. 

LadyLike

logo light footer