Αναζήτηση

O Super Mario της ΑΕΚ και η σπάνια συλλογή αυτοκινήτων…

Δεκάδες αυτοκίνητα διαθέτει στη συλλογή του ο νέος πρόεδρος της ΑΕΚ Μάριος Ηλιόπουλος. Από υπερσπάνια αγωνιστικά μέχρι καθημερινά μοντέλα, αλλά και super cars…

 

 

Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει στο πανελλήνιο πρωτάθλημα αναβάσεων και συγκεκριμένα στην κατηγορία Formula Saloon, σε αυτήν που τρέχουν τα πιο δυνατά αυτοκίνητα. Ο Μάριος Ηλιόπουλος έχει στα χέρια του ένα Ford Fiesta Rallycross με τρομακτική ισχύ που ξεπερνά τα 650 άλογα.

 

Το συγκεκριμένο δεν είναι ένα απλό αγωνιστικό Fiesta, αλλά μοναδικό στην Ελλάδα και ένα από τα ελάχιστα που τρέχουν στην Ευρώπη. Μάλιστα η εξέλιξή του ολοκληρώθηκε με τη στήριξη της αγωνιστικής ομάδας M-Sport της Ford, αλλά και κορυφαίων ευρωπαϊκών οίκων που ασχολούνται με αγώνες.

 

Μονοθέσια F1, WRC cars και ότι μπορείς να φανταστείς…

 Η αγάπη και το πάθος που έχει ο Μάριος Ηλιόπουλος δεν αφορά μόνο σε αυτό το Ford Fiesta καθώς είναι συλλέκτης με σπάνια αγωνιστικά κυρίως οχήματα. Μεταξύ άλλων έχει στην κατοχή του μία Formula 1 της Minardi με την οποία έτρεχε ο πατέρας του Μαξ Φερστάπεν.

Μάλιστα τη συγκεκριμένη μπορεί ο καθένας να την δει από κοντά καθώς βρίσκεται σε κοινή θέα στο ταχύπλοο World Champion Jet το οποίο ταξιδεύει στο Αιγαίο. Ένα ακόμα αγωνιστικό Ford Fiesta Formula Saloon πρώτης γενιάς με το οποίο έχει κατακτήσει πολλούς τίτλους βρίσκεται σε άλλο πλοίο της Seajets και συγκεκριμένα στο Power Jet. Επίσης σε κοινή θέα και μέσα Seajets Super Star 2 έχει τοποθετήσει μία Alfa Romeo Veloce …

 

Αγωνιστικά παγκόσμιων πρωταθλητών

Από εκεί και πέρα στην κατοχή του έχει ένα σπάνιο και μοναδικό στην Ελλάδα αγωνιστικό Audi R8 LMS. Με το συγκεκριμένο έχει τρέξει μία φορά στην ανάβαση Ριτσώνας ενώ η ιστορία του αυτοκινήτου περιλαμβάνει και νίκη στις 24 ώρες Le Man. Σπάνιο είναι και το Peugeot 307 WRC (καρότσα Νο2) του πρώην δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή στο WRC, Μάρκους Γκρόνχολμ.

Στην συλλογή του έχει επίσης και ένα Citroen C4 WRC του 9 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή στο WRC, Σεμπαστιάν Λεμπ με το οποίο ο Γάλλος πρωταθλητής έχει κερδίσει και το Ράλι Ακρόπολις.
 

Αγάπη με τη Ford και… Lamborghini, Ferrari, Porsche

Από εκεί και πέρα στο γκαράζ του Μάριου Ηλιόπουλο υπάρχουν αρκετά… αγωνιστικά Ford, καθώς με τη συγκεκριμένη μάρκα έχει ιδιαίτερη αδυναμία. Επίσης ξεχωρίζει μία αγωνιστική Lamborghini Huracan, δύο VW Golf (1ης και 2ης γενιάς) κ.ά.

Για τις καθημερινές του μετακινήσεις χρησιμοποιεί Porsche Cayenne, ενώ πολλές φορές κυκλοφορεί και με BMW M5. Ωστόσο δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τη συλλογή του και ονειρικά αυτοκίνητα, όπως Ferrari, Lamborghini, Porsche κ.ά.

Δέιτε το σπάνιο Audi R8 LMS που΅εχει στη συλλογή του ο Μάριος Ηλιόπουλος

πηγή: newsauto.gr

logo light footer