Αναζήτηση

Στις Κροκεές η αρχαιοελληνική παράδοση συναντά την ποικιλία της φύσης στο εκλεκτό ελαιόλαδο «Kouros of Zeus»

 

Οι Κροκεές αναπνέουν τον καθαρό αέρα του Ταϋγέτου, αγκαλιάζονται από την αύρα του Λακωνικού κόλπου που µαζί µε το πλούσιο υπέδαφος αποτελούν τις συνισταµένες για την παραγωγή του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου της οικογένειας Χριστάκου.

Ο ελαιώνας της οικογένειας Χριστάκου γεννάει εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με την παράδοση να συνεχίζεται και στη νεότερη γενιά  με εκπρόσωπο τον Ευθύμιο Χριστάκο.  Με αγάπη, αφοσίωση και αυταπάρνηση αφιέρωσε τη ζωή του στην καλλιέργεια των οικογενειακών ελαιώνων, αποκτώντας έτσι τις γνώσεις όλης της διαδρομής του ελαιoλάδου.

Στο πλευρό του βρίσκεται η οικογένειά του, που στηρίζει αυτό το δύσκολο εγχείρημα. Εμπνευσμένος από τη μυθολογική ιστορία των Διόσκουρων, προστάτες των Κροκεών, και με την πολύτιμη συνεργασία με την εταιρία Dasc Βranding δημιούργησε  το  «Kouros of Zeus».

Επιλέγοντας τον καρπό σε πρώιμο στάδιο ωρίμανσης, με την ελαιοποίηση να γίνεται σε ψυχρή έκθλιψη, πέτυχε να διατηρήσει τη χαμηλή οξύτητα και τις υψηλές πολυφαινόλες, εξασφαλίζοντας τη μοναδικότητα ενός εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, περιορισμένης παραγωγής.

Αποθηκεύεται με προσοχή σε ανοξείδωτες δεξαμενές με άζωτο, στο ιδιόκτητο τυποποιητήριο πιστοποιημένο με ISO 22000, διατηρώντας με αυτό τον τρόπο, την άριστη  ποιότητά του, από την στιγμή της ελαιοποίησης μέχρι την τυποποίησή του. Ο πολύτιμος αυτός χυμός συσκευάζεται σε ιδιαίτερες και πολυτελείς συσκευασίες.

πηγή: .gr

logo light footer