Αναζήτηση

Με 5,31 έδωσε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο η Μεταμόρφωση και με 5,25 ο Βλαχιώτης

Με 5,31 έδωσε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο η Μεταμόρφωση και με 5,25 ο Βλαχιώτης

Οι συνεταιρισμοί της Λακωνίας που πλήττεται αυτές τις ημέρες από την έντονη κακοκαιρία, συνεχίζουν τις πωλήσεις ελαιολάδου.

Ενενήντα τόνους ελαιόλαδο, οξύτητας 0,24% πούλησε την Πέμπτη το απόγευμα ο Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Μεταμόρφωσης Λακωνίας, στην τιμή των 5,31 ευρώ το κιλό.

Όπως δήλωσε ο κ. Γιάννης Λάγγης, πρόεδρος του Συνεταιρισμού, μιλώντας στον ΑγροΤύπο: «η συγκομιδή της ελιάς στην περιοχή μας, βαίνει σιγά-σιγά προς ολοκλήρωση το αμέσως επόμενο διάστημα, αν και αυτές τις ημέρες, έχει διακοπεί η συγκομιδή, λόγω των έντονων φαινομένων».

Στη Μεταμόρφωση ζημιές δεν υπάρχουν από την κακοκαιρία, προσθέτει ο κ. Λάγγης, υπογραμμίζοντας πως η ποιότητα των συγκομιζόμενων καρπών και του παραγόμενου ελαιολάδου, παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, καθώς δεν υπάρχουν θέματα από δάκο ή γλοιοσπόριο. Ο Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Μεταμόρφωσης αναμένει μια παραγωγή φέτος, κάτω από 1.000 τόνους, ενώ ήδη έχουν φύγει κοντά στους 300 τόνους, εφετινής εσοδείας.

Τριάντα ακόμα τόνους έξτρα παρθένο ελαιόλαδο εφετινής εσοδείας πούλησε και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βλαχιώτη Λακωνίας, πριν από δυο ημέρες.

Η συμφωνία, όπως μας λέει ο πρόεδρος της οργάνωσης, κ. Παναγιώτης Βαρελάς, έκλεισε στα 5,25 ευρώ ανά κιλό, με την οξύτητα στα 0,4%.

Μπίκας Αλέξανδρος ΠΗΓΗ .agrotypos.gr/

logo light footer