ΡΥΘΜΙΣΗ για ΕΓΚΥΡΕΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ και με ΕΣΦΑΛΜΕΝΑ ΧΙΛΙΟΣΤΑ-

Φεβρουαρίου 06, 2024
ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ μου "ΕΘΙΓΕ" το ΖΗΤΗΜΑ της μη ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΧΙΛΙΟΣΤΩΝ
Με τον προσφάτως ψηφισθέντα ν. 5076/2023 του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, επιταχύνθηκαν οι διαδικασίες ολοκλήρωσης του Ελληνικού Κτηματολογίου: διεκπεραιώθηκαν εκκρεμότητες στις μεταγραφές ακινήτων και περαιτέρω επιλύθηκε το ζήτημα της υπέρβασης ή της μη συμπλήρωσης των χιλίων χιλιοστών επί των συστατικών πράξεων της οροφοκτησίας.
❇️ Ένα ζήτημα που επί μακρόν δημιουργούσε προβλήματα στην καταχώριση νέων εγγραπτέων πράξεων επί οριζόντιων ή κάθετων ιδιοκτησιών στα κτηματολογικά βιβλία.
?Τον Δεκέμβριο του 2023 δέχτηκα αιτήματα συντοπιτών μας, οι ιδιοκτησίες των οποίων εμπίπτουν στην περίπτωση της μη συμπλήρωσης των 1.000 χιλιοστών. Ιδιοκτήτες, οι οποίοι ήταν εγκλωβισμένοι, αφού αδυνατούσαν ν’ αξιοποιήσουν την περιουσία τους.
Στο πλαίσιο άσκησης του κοινοβουλευτικού ελέγχου κατέθεσα Ερώτηση υπόψη του -αρμόδιου για το Κτηματολόγιο- Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνου Κυρανάκη, επισημαίνοντας και αυτήν την περίπτωση και ζητώντας άδεια καταχώρισης και γι’ αυτά τα ακίνητα.
Τα ανακύπτοντα ζητήματα και στις δύο περιπτώσεις ρυθμίστηκαν κατά συνολικό τρόπο, με σκοπό τη διευκόλυνση του πολίτη & την απλούστευση των διαδικασιών! Νεοκλής ΚρητικόςΓ Νεοκλής ΚρητικόςΒ Νεοκλής Κρητικός