Αποχωρέι από το ΣΥΡΙΖΑ ο Μιχελογιαννάκης-Σε ποιο κόμμα πάει

Φεβρουαρίου 05, 2024

Την απόφασή του να αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μιχελογιαννάκης είχε ζητήσει πρόσφατα τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτοντας ότι σκοπεύει να επανενεργοποιηθεί πολιτικά στις επόμενες βουλευτικές εκλογές ως υποψήφιος στον νομό Ηρακλείου με ένα κόμμα πιο αριστερά από τον ΣΥΡΙΖΑ, ονοματίζοντας τη Νέα Αριστερά ή την Πλεύση Ελευθερίας, τονίζοντας όμως ότι ορόσημο θα είναι οι ευρωεκλογές για την απόφασή του.

«Ο Μητσοτάκης βρήκε και τα κάνει αυτά. Σήμερα λέμε ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ποιον ΣΥΡΙΖΑ; Του Κασσελάκη; Είχα ζητήσει και έγινε τη διαγραφή μου από τον Κασσελάκη και τη Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει αντιπολίτευση, δεν αντιπροτείνει τίποτα πειστικό στα νομοσχέδια της Ν.Δ., ούτε δεν προσπαθεί να ξεσηκώσει τον κόσμο να σταθεί απέναντι σε σκληρές πολιτικές.»

Παράλληλα, o κ. Μιχελογιαννάκης έκανε αυτοκριτική για τα χρόνια που ήταν βουλευτής, μίλησε για τη μεταπήδησή του σε τρία κόμματα, από το ΠΑΣΟΚ στη ΔΗΜ.ΑΡ. και εν συνεχεία στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και γιατί ζητάει σήμερα να φύγει, λέγοντας ότι δεν κάνει αντιπολίτευση και «ο Μητσοτάκης χορεύει μόνος του», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο Neakriti.

Επίσης, έκανε την αυτοκριτική του και για την απεργία πείνας που έκανε πριν 10 χρόνια στο Σύνταγμα για το άσυλο των μεταναστών, αλλά και το τι είχε συμβεί τότε και γελοιοποιήθηκε από τα αθηναϊκά κανάλια, παρουσιάζοντάς τον να τρώει κρυφά ενώ έκανε απεργία πείνας. Συγκεκριμένα, ο κ. Μιχελογιαννάκης είπε ότι το πλάνο που έπαιξε τον έδειχνε να βγάζει από την τσέπη του φάρμακα, όμως τα κανάλια στρέβλωσαν την εικόνα, αναφέροντας ότι ο άνθρωπος που το ξεκίνησε όλο αυτό ήταν η σημερινή βουλευτής Επικρατείας Έλενα Ακρίτα. ΠΗΓΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ