Μπάζωμα στα Τέμπη -Αγοραστός: Τι ανέφερε στο υπόμνημά του

Φεβρουαρίου 02, 2024

Απολογούμενος ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός για το άρον – άρον μπάζωμα στον τόπο του σιδηροδρομικού εγκλήματος στα Τέμπη.

Ο πρώην περιφερειάρχης κλήθηκε από την εισαγγελία πρωτοδικών σε ανωμοτί κατάθεση ως ύποπτος για την τέλεση των αδικημάτων της υπόθαλψης εγκληματία και της παράβασης καθήκοντος.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες που δημοσιεύει το Documento, στο υπόμνημά του δεν απαντάει στο επίμαχο ερώτημα μεταφέρει την ευθύνη στην αστυνομία, την πυροσβεστική, τον γ.γ πολιτικής προστασίας, τις εισαγγελικές και τις ανακριτικές αρχές.

Ο κ. Αγοραστός υπογράμμισε πως η περιφέρεια Θεσσαλίας είχε καθαρά υποστηρικτικό και όχι αποφασιστικό ρόλο για την αντιμετώπιση της κρίσιμης κατάστασης.

Επικαλείται μάλιστα το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, στο οποίο παρίσταντο 15 άτομα από διαφόρους φορείς, μεταξύ άλλων και ο τότε Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης αλλά και ο υφυπουργός μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Αναφέρει ακόμα πως στη συνεδρίαση του οργάνου αποφασίστηκε η έγκριση υποέργων προς και στον χώρο του δυστυχήματος, η κατασκευή περιφράξεων στον χώρο του δυστυχήματος και σε οικόπεδο του ΟΣΕ στο Κουλούρι, η χρήση βαρέων μηχανημάτων έργου για τον απεγκλωβισμό ατόμων και η χρήση γερανοφόρων τηλεσκοπικών μηχανημάτων έργου στο χώρο του ΟΣΕ στο Κουλούρι.

Ακόμη, στο υπόμνημα καταγράφεται πως όσες εργασίες έγιναν στον τόπο του δυστυχήματος, έγιναν με «πρωτεύοντα ρόλο» της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίες έδιναν τις εντολές, την καθοδήγηση, την έγκριση και τις υποδείξεις, ενώ ήταν και ενημερωμένες οι Εισαγγελικές και Ανακριτικές αρχές, όπως αναφέρει.

 ΠΗΓΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ