Νίκος Παππάς: Τι απαντά για την παρουσία του στη Νομική

Φεβρουαρίου 02, 2024

Τη δική του απάντηση έδωσε ο Νίκος Παππάς σε επέκριναν την παρουσία του στη συνέλευση της Νομικής.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας συμμετείχε στη συνέλευση της Νομικής Αθηνών για το αν θα συνεχίσουν την κατάληψη ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη σχετικά με τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια.

Ο Νίκος Παππάς μπήκε στη Νομική το 2008 χωρίς εξετάσεις, λόγω της δεύτερης θέσης της Εθνικής Εφήβων στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ.

«Για τους δικούς του λόγους, το κρύβει εντέχνως με ένα κόκκινο πλαίσιο και ένα “αστειάκι”», σχολιάζει ο γνωστός ο λογαριασμός Georghy Zhukov και προθέτει ότι «μετά από σχεδόν 16 έτη», ο Νίκος Παππάς «βρίσκεται στο 30ο εξάμηνο φοίτησης και τάσσεται υπέρ των καταλήψεων και των κλειστών σχολών».

Με αφορμή τη φωτογραφία του στη Γενική Συνέλευση της Νομικής, που κυκλοφόρησε στο Twitter, με σχόλιο που υπονοούσε ότι η παρουσία του συνδέονταν με κομματικά κίνητρα, ο Νίκος Παππάς μίλησε στο protothema.gr.

«Παρευρέθηκα χθες [30/1] έχοντας και το δικαίωμα ως φοιτητής Νομικής. Φέτος έχω ξεκινήσει να παρακολουθώ μαθήματα στη Σχολή μου, θέλω να ασχοληθώ παραπάνω. Εφόσον έχω το δικαίωμα, πήγα στη Συνέλευση για να ψηφίσω» είπε.

Όσο για το κλίμα που επικρατούσε στη συνέλευση της Νομικής, ο ίδιος αναφέρει πως «η αλήθεια είναι πως έχουμε ένα… χάσμα γενεών… εγώ είμαι 33, 34. Εκείνοι, ως πιτσιρικάδες, είναι κάπως πιο έντονοι, πιο συναισθηματικοί. Μου έκανε εντύπωση ότι έρχονται με όμορφες ιδέες. Ευτυχώς, πέρασε η κατάληψη για να γίνει ο αγώνας, που χρειάζεται».

Ερωτήθηκε αν τον συμφέρει να υποστηρίξει την κατάληψη. Απάντησε λέγοντας: «Εχει να κάνει με τη γενικότερη φιλοσοφία μου και όχι με κομματικές απόψεις περί κρατικών ή μη πανεπιστημίων. Εχω τη βαθιά πεποίθηση πως η παιδεία πρέπει, όχι μόνο να παραμείνει δημόσια αλλά και να ενισχυθεί από την πολιτεία.

Οπως και η Υγεία, που παραμελείται καθώς ιδιωτικοποιούνται τα νοσοκομεία, και η Παιδεία παραμελείται. Αυτός είναι ο καημός μου. Εχω διαβάσει το νομοσχέδιο και με βάση την ουσιαστική και τυπική μου ιδιότητα ως φοιτητή, πήγα να ψηφίσω. Η κατάληψη και η αναβολή των εξεταστικών θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο».

 ΠΗΓΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ