Μ.Βαρβιτσιώτης: “Γι’αυτό το λόγο παραιτήθηκα” -Τι απαντήσεις έδωσε

Ιανουαρίου 26, 2024

Την πρώτη του συνέντευξη μετά την ανακοίνωση της παραίτησής του από το βουλευτικό αξίωμα και την πολιτική εν γένει έδωσε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ξεκαθάρισε πως ο ίδιος θέλει να συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της ναυτιλίας στην χώρα μας και να βοηθήσει την πρωτοκαθεδρία που έχει η Ελλάδα στην θάλασσα, να την έχει και στη σειρά. Με αυτόν τον τρόπο επιβεβαίωσε έμμεσα τις πληροφορίες για ενασχόλησή του με τη ναυτιλία στον ιδιωτικό τομέα.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης στην συνέχεια απάντησε στη φήμη που κυκλοφόρησε και ήθελε τον ίδιο να παραιτείται γιατί δεν ήθελε να ψηφίσει το νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Όπως είπε, ήταν ένας από τους λίγους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, στην αξιωματική αντιπολίτευση τότε που ψήφισαν το σύμφωνο συμβίωσης.

Ερωτηθείς, εάν η αποχώρησή του οφείλεται σε δυσαρέσκεια μετά την έξοδό του από την κυβέρνηση, ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε ότι γεννήθηκε στην πολιτική και γνωρίζει ότι έχει και καλές και κακές στιγμές. «Δεν είναι μία κακή στιγμή η σημερινή μου απόφαση, τόνισε» και ευχαρίστησε τους πολίτες που, όπως είπε, «με έστειλαν 11 φορές στο Κοινοβούλιο για να τους εκπροσωπήσω». «Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή που υπηρέτησα αυτή την μεγάλη παράταξη», σημείωσε επίσης.

Παράλληλα σημείωσε πως η σχέση του με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, παραμένει καλή και τόνισε πως μετά από μία διαδρομή 20 ετών ο κύκλος της κοινοβουλευτικής του παρουσίας λήγει εδώ.

 Π. https://www.aftodioikisi.gr/