Η ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ΨΗΦΟΣ, ΤΟΜΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ιανουαρίου 23, 2024
Κυριότερα σημεία ομιλίας μου
Από τη χθεσινοβραδινή ομιλία μου, στην εναρκτήρια ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου του ΥΠ.ΕΣ.
Το σ/ν περιέχει σημαντικές ρυθμίσεις, όπως ο εκσυγχρονισμός του τρόπου εκλογής των ευρωβουλευτών και η εναρμόνισή του με το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει για τις εθνικές εκλογές, καθώς και η εισαγωγή μιας καινοτόμας διεργασίας εκκαθάρισης των εκλογικών καταλόγων.
Ωστόσο, τόσο στον πρόλογο, όσο και στον επίλογο εστίασα στην τομή εισαγωγής της επιστολικής ψήφου, που εισάγεται για τις ευρωεκλογές & τα εθνικά δημοψηφίσματα, για κάθε Έλληνα εντός και εκτός ελληνικής επικρατείας.
Μεταρρύθμιση ενίσχυσης της δημοκρατίας, η οποία αίρει κάθε πρακτικό & νομικό εμπόδιο και διασφαλίζει την απρόσκοπτη προσβασιμότητα στο θεμελιώδες δικαίωμα του εκλέγειν.
Σύντομη αναφορά, εν είδει παραίνεσης, και στην υπουργική τροπολογία, που κατατέθηκε χθες και που αφορά στην παροχή της δυνατότητας καθολικής άσκησης του δικαιώματος για τους απόδημους, και στις εθνικές εκλογές. Και σ' αυτό το σημείο, πρέπει να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων, φέρνοντας στην πράξη την ομογένεια εγγύτερά μας! Νεοκλής ΚρητικόςΓ Νεοκλής ΚρητικόςΒ Νεοκλής Κρητικός