Νέα δημοσκόπηση: “Σφαγή” ΠαΣοΚ – ΣΥΡΙΖΑ για τη δεύτερη θέση (ποσοστά)

Νοεμβρίου 24, 2023

Σφαγή για τη δεύτερη θέση με το ΠαΣοΚ να προηγείται μισή μονάδα του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε πριν από λίγο.

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα της εταιρείας Pulse για τον ΣΚΑΙ, παρουσιάζει δεύτερο -για πρώτη φορά- το ΠαΣοΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ να μένει τρίτος.

Ειδικότερα, το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη εμφανίζεται να χάνει 2,5 μονάδες μέσα σε 15 ημέρες, ενώ το κόμμα Ανδρουλάκη κερδίζει μία, ανεβαίνοντας στην δεύτερη θέση, όπως έχουν ήδη δείξει οι μετρήσεις όλων των εταιρειών δημοσκοπήσεων.

Ταυτόχρονα, η εταιρεία καταγράφει κυριαρχία της ΝΔ, η οποία εμφανίζεται στο 38% στην εκτίμηση ψήφου, με διαφορά 23 μονάδων από το ΠαΣοΚ, που «γράφει» 15%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να μένει στο 14,5% και το ΚΚΕ στο 10,5%, με κέρδος μισής μονάδας στην πρόθεση ψήφου μέσα σε 15 ημέρες.

Σημειώνεται ότι κέρδος μισής μονάδας καταγράφεται και για το ΜεΡΑ25, που εμφανίζεται έτσι με 3,5% στην εκτίμηση ψήφου, μαζί με τους «Σπαρτιάτες» και πάνω από τη Νίκη και την Πλεύση Ελευθερίας. Σημειώνεται ότι η δημοσκόπηση της Pulse δεν κατέγραψε τις επιπτώσεις των μαζικών αποχωρήσεων του τελευταίου 48ωρου από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η συλλογή του δείγματος ολοκληρώθηκε στις 21 Νοεμβρίου.

Αποκαλυπτική για τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ εικόνα είναι η σύγκριση των απαντήσεων που δίνουν οι ψηφοφόροι του κόμματος στις εκλογές του Ιουνίου, σε σύγκριση με όσους δηλώνουν ότι το ψηφίζουν σήμερα: Οι σημερινοί ψηφοφόροι του δηλώνουν σε ποσοστό 57% ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα μετά από τις αποχωρήσεις των στελεχών της «Ομπρέλας», ενώ οι  ψηφοφόροι του περασμένου Ιουνίου δηλώνουν το ίδιο σε ποσοστό μόλις 38%. Επίσης, το 80% των σημερινών ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ εγκρίνουν τους εσωκομματικούς χειρισμούς του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ μεταξύ των ψηφοφόρων του Ιουνίου το ποσοστό έγκρισης πέφτει στο 60%. ΠΗΓΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ