Σε Πιερρακάκη και Μιχαηλίδου για ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ Σπάρτης-ΕΝΕΕΓΥΛ Αν. Μάνης-ΔΗΜΟΤΙΚΟ -ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Αμυκλών-ΕΕΕΕΚ Ευρώτα και Μυστρά. Άμεσες παρεμβάσεις.

Νοεμβρίου 02, 2023
Οι Αναφορές & Ερωτήσεις που κατατίθενται στο πλαίσιο άσκησης του κοινοβουλευτικού ελέγχου, θεωρώ πως πρέπει να συνδυάζονται με διαδοχικές συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία για βελτιστοποίηση αποτελεσμάτων.
 
Το δυσεπίλυτο θέμα αποκατάστασης του Παλαιού Πρωτοδικείου: μετά τη λήξη της διαδικασίας αποσφράγισης των προσφορών, ενημερώθηκα αμέσως, ότι ο διαγωνισμός για την ανάθεση εκπόνησης επικαιροποίησης της μελέτης, δυστυχώς, απέβη για δεύτερη φορά άγονος. Ζήτησα επίσπευση του ραντεβού με τον Κυριάκο Πιερρακάκη και τον ευχαριστώ που κατανόησε το κατεπείγον του θέματος.
 
Βρεθήκαμε, λοιπόν, με τον Υπουργό και τον Υπηρεσιακό Γραμματέα του ΥΠΑΙΘΑ Γιάννη Βλάσση. Τους εξήγησα την κρισιμότητα της υπόθεσης και με άκουσαν με προσοχή. Ο Υπουργός με διαβεβαίωσε, ότι αναλαμβάνει προσωπικά το ζήτημα και θα προβεί σε όλες τις ενέργειες, που θα το "ξεμπλοκάρουν". Είμαι αισιόδοξος μετά από όσα μου είπε και θέλω να πορευτούμε βήμα-βήμα και σε αυτό, παρά την εύλογη απογοήτευση.
 
Εν συνεχεία συναντήθηκα με την Υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου και διατύπωσα ερωτήματα για επίκαιρα θέματα: προσδιορισμός έναρξης λειτουργίας του ΕΝΕΕΓΥΛ και περί της Αναφοράς που είχα υποβάλει για τη διευκόλυνση ένταξης ΕΚΟ στο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Αμυκλών.
Η κα Μιχαηλίδου με ενημέρωσε, ότι θα προβεί άμεσα στη στελέχωση του ΕΝΕΕΓΥΛ με διδακτικό προσωπικό, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα προσληφθούν Ψυχολόγος & Κοινωνικός Λειτουργός στις Αμύκλες, που θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην ένταξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων των σχολικών μονάδων.
 
Τέλος ζητήθηκε η άμεση στελέχωση με το αναγκαίο προσωπικό των ΕΕΕΕΚ Ευρώτα και Μυστρά, καθώς και η ενίσχυση με προσωπικό των γραφείων της Διεύθυνσης Β'θμιας Εκπαίδευσης. Προχωράμε! Νεοκλής ΚρητικόςΓ Νεοκλής ΚρητικόςΒ Νεοκλής Κρητικός