Το πρόγραμμα Κάλυψη προχωρά!

Οκτωβρίου 28, 2023
Καλούμε τους ιδιοκτήτες κατοικιών που βρίσκονται στα διοικητικά όρια των Δήμων Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Δέλτα, Θέρμης, Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Κορδελιού – Ευόσμου, Λαγκαδά, Παύλου Μελά, Πυλαίας – Χορτιάτη και Ωραιοκάστρου, καθώς και των Δήμων Αγίας Βαρβάρας, Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Ιλίου, Περιστερίου, Αιγάλεω και είχαν διατεθεί για τη στέγαση αιτούντων διεθνή προστασία στο πλαίσιο του προγράμματος «ESTIA II» και του προγράμματος «ESTIA 2021», να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο νέο πρόγραμμα!
 
? Θυμίζουμε οτι με το πρόγραμμα Κάλυψη αξιοποιούνται οι κατοικίες και οι νέοι ωφελούμενοι είναι
✅ νέοι ηλικίας 25-39 ετών που είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος
✅ δεν έχουν ιδιόκτητη πρώτη κατοικία και
✅ κατοικούν σε έναν από τους Δήμους που συμμετέχει στο πρόγραμμα.
 
? Οι ωφελούμενοι κατατάσσονται ανά Δήμο με μοριοδότηση σύμφωνα με τα εξής κριτήρια: πολύτεκνες οικογένειες, τρίτεκνες οικογένειες, άτομα με αναπηρία άνω του 67%, νοικοκυριά υπό έξωση από ενοικιαζόμενη κατοικία, μονογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες με ένα ή δύο παιδιά, άνεργοι εγγεγραμμένοι στη ΔΥΠΑ, άτομα ή οικογένειες που φιλοξενούνται σε δομές φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας και άτομα ή οικογένειες που φιλοξενούνται ως μέλη σε νοικοκυριά του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.
 
? Το Υπουργείο καταβάλλει το ενοίκιο για 3 χρόνια και το πρόγραμμα καλύπτει, επίσης, δαπάνες για επισκευές των φθορών που διαπιστώνονται στα ακίνητα κατά τη διάρκεια της μίσθωσης και με τη λήξη αυτής.
 
Προθεσμία για την αίτηση
? έως την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023!
Περισσότερα στο πρώτο σχόλιο!
 
#housing #socialhousing #social_policies #social_cohesion #house #family #youth #στέγαση #στεγαστική_πολιτική