27Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Οκτωβρίου 27, 2023
Στέφανος Κασσελάκης, Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία
«Οι επενδυτές που μας παρακολουθούν μπορούν να αισθάνονται ήσυχοι, δεν είμαι υποδαυλιστής λαϊκισμού, αλλά είμαι απολύτως με τον πληθυσμό στο σύνολό του, με τους ανθρώπους, σε αντίθεση με την τυφλή συμμόρφωση στις μετρήσεις της οικονομικής απόδοσης», ανέφερε χαρακτηριστικά από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου του Economist ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης.
 
«Τα έσοδα από τον ΦΠΑ είναι αυξημένα 5,5% σε σχέση με πέρυσι και αναμένεται να αυξηθούν 4% επιπλέον σε σχέση με το 2023. Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα είναι 4η πανευρωπαϊκά και μέσα στις δέκα παγκοσμίως στην τιμή της βενζίνης – αλλά δεν μειώνεται ο ειδικός φόρος στα καύσιμα. Ούτε φορολογούνται υπερκέρδη», σχολίασε μεταξύ άλλων.
 
Αναφερόμενος στην αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας στην επενδυτική βαθμίδα από τον οίκο αξιολόγησης S&P, άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη: «Οικοποιείται τις προσπάθειες επί σχεδόν 15 χρόνια ενός ολόκληρου λαού. Οικειοποιείται και τα αποτελέσματα που έφερε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ». Συμπλήρωσε δε ότι η αντίστοιχη έκθεση αξιολόγησης «αναφέρθηκε στο πολύ υψηλό έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών, παρά τη μεγάλη ανάκαμψη στον τουρισμό». Επίσης, «περιέγραψε την εξωστρέφεια της χώρας ως αδύναμη».
 
Ως προς την κρίση της Μέσης Ανατολής, ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε: «Τονίζουμε σήμερα, όπως τονίσαμε από την πρώτη στιγμή, ότι η απόλυτη καταδίκη της Χαμάς και των ενεργειών της δεν μπορεί να ισοδυναμεί με πράσινο φως για αντιμετώπισή της με ισραηλινές επιχειρήσεις που οδηγούν σε θάνατο ακόμα περισσότερους αμάχους».
 
Σε αυτό το πλαίσιο, σημείωσε ότι «η απόφαση του κ. Μητσοτάκη να συναντήσει μόνο τον πρωθυπουργό του Ισραήλ αποτελεί στρατηγικό λάθος και ρήξη με την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που παραδοσιακά ακολουθεί η χώρα μας».