ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ για τους ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ

Οκτωβρίου 24, 2023
Κατέθεσα στη Βουλή Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Καθηγητή Δημήτρη Καιρίδη, με Θέμα τη Μετάκληση εποχιακών εργατών γης.
 
Στην Επίκαιρη Ερώτησή μου, επισημαίνω ότι οι ελλείψεις εργατών γης τόσο στη Λακωνία, όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα, είναι σημαντικές. Αγρότες και παραγωγοί ανησυχούν πολύ, διότι δεν μπορούν να καλύψουν τις εργατικές ανάγκες στην παραγωγή και τη συγκομιδή. Η ανησυχία αυτή εντείνεται ακόμη περισσότερο, εν όψει του γεγονότος ότι βρισκόμαστε ήδη στην «καρδιά» του Οκτωβρίου και του φθινοπώρου. Η άμεση επίλυση του προβλήματος είναι αναγκαία, ώστε να αποσοβηθεί ο κίνδυνος είτε να μην καλλιεργηθούν μεγάλες εκτάσεις, είτε να μην συγκομισθεί σημαντικός όγκος αγροτικής παραγωγής.
 
Πιστεύω ακράδαντα πως είναι επιβεβλημένο να εξακολουθήσει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το μεταρρυθμιστικό έργο της, με την άμεση, αποφασιστική και αποτελεσματική επίλυση των σχετικών με τις μετακλήσεις ζητημάτων, επ’ωφελεία του συνόλου της αγροτικής παραγωγικής διαδικασίας.
 
Γι’αυτό, με την Επίκαιρη Ερώτησή μου, θέτω τα εξής ερωτήματα προς τον αρμόδιο Υπουργό: Ποιος είναι ο Κυβερνητικός σχεδιασμός για το ζήτημα; Πώς θα επιλυθούν τα προβλήματα στις διαδικασίες μετάκλησης εποχιακών εργατών γης, και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών που προγραμματίζονται; Πότε και με ποιες προϋποθέσεις θα καταστεί δυνατή η απρόσκοπτη, άμεση και αποτελεσματική διεκπεραίωση των αιτημάτων μετάκλησης εποχιακών εργατών γης;
 
Τόσο εγώ προσωπικά, όσο και οι Λάκωνες συμπατριώτες μου, αναμένουμε εναγωνίως τις απαντήσεις που θα δώσει ο αρμόδιος Υπουργός ενώπιον της Ολομελείας της Βουλής.