Βίτσας για αποχώρηση Κούλογλου: Ο καθένας παίρνει τις δικές του αποφάσεις

Οκτωβρίου 23, 2023
Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία βρίσκεται στη χειρότερη στιγμή διαμήνυσε το πρωί της Δευτέρας (23/10) ο Δημήτρης Βίτσας. Όπως δε σημειώσε «δύσκολα θα περάσει η πρόταση Κασσελάκη για διαγραφή Τζουμάκα».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» με τον Δημήτρη Οικονόμου και τον Άκη Παυλόπουλο ο Δημήτρης Βίτσας είπε: «Είναι ώρα αποφάσεων και συλλογικών και ατομικών».

Αναφερόμενος δε στην αποχώρηση του Στέλιου Κούλογλου από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Βίτσας σχολίασε: «Ο καθένας παίρνει τις δικές του αποφάσεις».

«Υπάρχουν δύο ενδεχόμενα: το ένα είναι να φεύγει καθένας κατά μόνας και το δεύτερο μια να υπάρξει μια ομαδική συνεννόηση» μολονότι παρατήρησε ότι «διασπάσεις κατά τη διάρκεια συνεδρίου ή συνεδρίασης κομματικού οργάνου δεν έχουν συμβεί» σημείωσε.

Όπως υπογράμμισε ο Δημήτρης Βίτσας «ο Τεμπονέρας και κάποιοι άλλοι είχαν δίκιο που έλεγαν πρώτα το συνέδριο και μετά η εκλογή προέδρου, πολιτικής γραμματείας κτλ. Τώρα το τραβάμε μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου και τρεις μήνες μετά θα έχουμε εκλογές κρίσιμες και για την Ευρώπη και για εμάς».

«Υπάρχει ένα 45% όσων ψήφισαν στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, περίπου 60-70.000, που δεν θα ακολουθήσουν, θα είναι δύσκολα πράγματα»

Εστιάζοντας στις επόμενες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Βίτσας είπε «έχουν ωριμάσει μια σειρά πράγματα στο μυαλό μου, θα διατυπωθούν στις επόμενες συνεδριάσεις προς τον πρόεδρο κάποια ερωτήματα, δεν θεωρώ ότι θα πάρω απαντήσεις, θα γίνουν οι ευρωεκλογές, η ανανεωτική και οικολογική ριζοσπαστική αριστερά μην έχετε καμία αμφιβολία ότι αν καταφέρει να εκλέξει έναν ή μια ευρωβουλευτή μπαίνουμε σε ένα άλλο στάδιο».

Εκτίμησε δε πως «υπάρχει ένα 45% όσων ψήφισαν στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, περίπου 60-70.000, που δεν θα ακολουθήσουν, θα είναι δύσκολα πράγματα».

Κλείνοντας ο Δημήτρης Βίτσας εστίασε για την υπόθεση του Στέφανου Τζουμάκα λέγοντας «θα έπρεπε να ακολουθηθεί κανονικότατα το καταστατικό. Ειδικά για τον Τζουμάκα αυτή την απόφαση στην πρώτη συνεδρίαση τη Κεντρικής Επιτροπής πρέπει να την ψηφίσει πάνω από το 70%, δηλαδή 210 άνθρωποι. Βλέπω ότι δύσκολα θα περάσει η πρόταση Κασσελάκη για διαγραφή Τζουμάκα». ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ