
Δημοτική Αγορά της Λακωνίας.
Νέα και εξελίξεις, στην Λακωνία και την υπόλοιπη Ελλάδα.
27310 22726
dimotikiagoralakonias@gmail.com
ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ 111, Σπάρτη, 23100
Οι επιδοτήσεις στους λογαριασμούς λήγουν στο τέλος του χρόνου και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ αναζητά τρόπους ισορροπίας και συγκράτησης των τιμών ρεύματος από τις αρχές του 2024. Πολλοί δικαιούχοι του Κοινωνικού Τιμολογίου βλέπουν ότι φέτος θα πεταχτούν εκτός της επιδότησης λόγω εισοδηματικών κριτηρίων στο ΚΟΤ - Κοινωνικού Τιμολογίου.
Στο μείζον αυτό ζήτημα το υπουργείο και προσωπικά ο ίδιος ο υπουργός Θεόδωρος Σκυλακάκης αναζητά λύση. Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται προς αυτή την κατεύθυνση, είναι και η διεύρυνση των δικαιούχων για το Κοινωνικό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), ώστε να μπουν και υψηλότερα εισοδήματα από αυτά που ισχύουν σήμερα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Καθημερινής», τα νέα έρχονται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπου χθες πραγματοποιήθηκαν δύο συσκέψεις, με τα περιθώρια να στενεύουν, καθώς μπαίνουμε σε έναν ακόμα δύσκολο χειμώνα. Εκεί, ο αρμόδιος υπουργός Θεόδωρος Σκυλακάκης συναντήθηκε με τον επικεφαλής της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης και με τους εκπροσώπους των εταιριών προμήθειας.
Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη με τον κ. Στάσση, συζητήθηκε και η διεύρυνση του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου με στόχο να συμπεριλαμβάνονται και καταναλωτές με μεγαλύτερα εισοδήματα από τα υφιστάμενα που ισχύουν σήμερα, ώστε να επωφεληθούν περισσότεροι.
Άνοιξε η πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ για το Κοινωνικό Τιμολόγιο ΚΟΤ την περασμένη εβδομάδα, με τους πολίτες να μπορούν πλέον να υποβάλλουν αίτηση οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούν εντός του έτους (εφόσον πρώτα ακυρώσουν ήδη υπάρχουσα υποβληθείσα αίτηση).
Όπως σημειώνεται στο site της ΗΔΙΚΑ, οι αιτήσεις του ΚΟΤ και του Μητρώου Ευάλωτων Πελατών ελέγχονται βάσει: