TV

 • GALLH KATERINA
 • Makis Antallaktika
 • DIMANTOPOULOS
 • ESTHIQUE
 • MERMHGKA
 • 1 A Valiwth BANNER
 • Consul ANERGOI Site 30 49 Sparth 370x210px
 • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΥΚΗΣ
 • ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
 • Kteo Lakonias Arkadias

 • 1SPARTA BEER
 • PLAISIOTELIKO11
 • SOFOS

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: 4.000 - 8.000 - 12.000 και πάνω 17.000 € στα Γυμναστήρια - Μη επιστρεπτέα τα ποσά
 • μέγεθος γραμματοσειράς +

Παρασκευή, 14 Μαϊος 2021 14:34

Απάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη σε επίκαιρη ερώτηση του ΚΙΝΑΛ για «Τα Μέτρα Στήριξης των Γυμναστηρίων».

«Κατ’ αρχάς, ευχαριστώ πάρα πολύ για την ερώτηση. Είναι πολύ σωστή η ερώτηση και ήρθε και σε πολύ σωστή στιγμή, διότι πράγματι ανακοινώσαμε χθες τον οδικό χάρτη επανεκκίνησης των οικονομικών δραστηριοτήτων.

Ο κλάδος των γυμναστηρίων θα ανοίξει στις 31 Μαΐου. Το υγειονομικό πρωτόκολλο βάσει του οποίου θα ανοίξει, δεν θα είναι πολύ διαφορετικό από πέρσι, θα έχει σίγουρα self-test για τους εργαζομένους.

Θα ανακοινωθεί μέσα στην εβδομάδα κατά την απόφαση που θα πάρει η Υγειονομική Επιτροπή και φυσικά κατά την πρόοδο των εμβολιασμών θα υπάρξει χαλάρωση των μέτρων, όπως και για όλες τις άλλες οικονομικές δραστηριότητες. Όσο οι εμβολιασμοί προχωρούν και το τείχος ανοσίας στην πανδημία χτίζεται, τόσο θα μπορούμε να παίρνουμε πίσω τη ζωή που μας στέρησε η πανδημία όλο αυτό το διάστημα.

Τώρα, θα μου επιτρέψτε αγαπητέ κύριε συνάδελφε να συμφωνήσω επίσης μαζί σας στο πόσο κρίσιμη είναι η λειτουργία των γυμναστηρίων, ιδιαίτερα μετά την πανδημία, τον τόσο μακρόχρονο εγκλεισμό της καραντίνας και τα όποια προβλήματα και στη ψυχολογία μας και στο βάρος μας και σε όλα που μπορεί να έχει παίξει αυτή η παρατεταμένη έλλειψη άσκησης και αυτός ο εγκλεισμός.

Δεν σας κρύβω ότι έχω σκοπό, πέραν των μέτρων που θα ανακοινώσω τώρα, - ο ίδιος πέρασα και μια πρόσφατη περιπέτεια υγείας και χρειάζομαι μια γυμναστική μέσω αποθεραπείας- να εγγραφώ αμέσως σε γυμναστήριο μόλις ανοίξουν τα γυμναστήρια και θα καλέσω και τους συμπολίτες μας να το κάνουν, διότι τα γυμναστήρια χρειάζονται τη δική μας συμμετοχή. Πέραν της ωφέλειας της δικής μας, πρέπει να τα στηρίξουμε. Δεν φτάνουν τα μέτρα στήριξης του κράτους. Πρέπει να σπάσουμε λίγο τη συνήθεια του να πέφτει η κίνησή τους το καλοκαίρι, διότι αυτό είναι θα πολύ κρίσιμο για την επιβίωση όλων αυτών των επιχειρήσεων.

Και νομίζω ότι το να δείξουμε την καλή μας διάθεση ο ένας στον άλλον μέσα στην κρίση, είναι σημαντικό. Επίσης, να πω ότι ανακοινώσαμε χθες ότι 28 - 30 Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα του ΕΣΠΑ για τη στήριξη των γυμναστηρίων, των παιδότοπων και τη 2η εβδομάδα του Ιουνίου θα ανοίξει για την ψηφιακή αναβάθμιση των δικηγόρων.

Το πρόγραμμα αυτό θα έχει σύνδεση της επιδότησης μέσω ΕΣΠΑ στα γυμναστήρια ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων. Με έναν εργαζόμενο θα λαμβάνουν 4.000 ευρώ, με περισσότερους θα φτάνει 8.000 - 12.000 ευρώ και με 9 εργαζομένους και πάνω 17.000 ευρώ.

Τα χρήματα αυτά είναι μη επιστρεπτέα. Είναι επιδότηση με σκοπό να βοηθηθούν τα γυμναστήρια κατά το διάστημα της επανεκκινήσεώς τους με κεφάλαιο κίνησης, ώστε να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας και να μπορέσουν να ρυθμίσουν καλά την επανέναρξη της δραστηριότητάς τους.

Φυσικά, δεν έχουμε αυταπάτες ότι αυτό το μέτρο μπορεί να αποσοβήσει τη ζημία που έχουν υποστεί τα γυμναστήρια όλο αυτό το διάστημα. Στη δευτερολογία μου λοιπόν, για να μην καταχραστώ το χρόνο, θα σας αναφέρω συνολικά τα μέτρα που έχουμε λάβει, αλλά και την απόφασή μας για το μέλλον.

Λέω μόνο στη πρωτολογία μου το εξής, για να μπορείτε να το σχολιάσετε. Δεν θα αφήσουμε τα γυμναστήρια, όπως και όλους τους άλλους κλάδους που ήταν μακροχρόνια κλειστοί και είχαν πολύ μεγάλη ζημία, μόνα τους ούτε μετά την επανέναρξη της οικονομικής τους δραστηριότητας. Θα συνεχίσουμε στα μέτρα του εφικτού τη στήριξη, για να εξασφαλίσουμε ότι οι επιχειρήσεις αυτές θα λειτουργήσουν και δεν θα μείνει καμία πίσω.