Προσλήψεις αναπληρωτών: Τι απαντά το υπουργείο Παιδείας για την καθυστέρηση - Προσπάθεια για περίπου 5.000 προσλήψεις

Νοεμβρίου 23, 2023
Πώς θα διαμορφωθεί η ύλη στην α' και β' λυκείου για τους μαθητές που δεν έχουν διδαχθεί μαθήματα που εξετάζονται γραπτά τον Ιούνιο;

Για την άλλη εβδομάδα πάνε τελικά - εκτός θετικού απροόπτου - οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών καθώς όπως έγκαιρα ενημέρωσε το alfavita.gr είναι σχεδόν απίθανο να ανακοινωθούν αύριο Παρασκευή. 

Το alfavita.gr ζήτησε από το γραφείο της υφυπουργού Παιδείας κ. Δόμνας Μιχαηλίδου να ενημερωθεί  για τους λόγους αυτής της νέας καθυστέρησης ενώ, όπως θα δείξει και ο αριθμός των προσλήψεων όταν ανακοινωθούν, υπάρχουν τουλάχιστον 5.000 κενά!

ADVERTISING

Από το Γραφείο της υφυπουργού Παιδείας ενημερωθήκαμε ότι αναμένονται εγκρίσεις πιστώσεων και ότι «γίνεται προσπάθεια για περαιτέρω αύξηση των κονδυλίων έτσι ώστε να καλυφθούν περισσότερες θέσεις» 

ADVERTISING

Παράλληλα αφέθηκε να εννοηθεί ότι γίνεται προσπάθεια για περίπου 5.000 προσλήψεις.

Να θυμίσουμε για μια ακόμη φορά ότι οι προσλήψεις αναπληρωτών ειδικής αγωγής που υποτίθεται ότι θα πραγματοποιούνταν αρχές Νοεμβρίου και οι προσλήψεις αναπληρωτών Γενικής Εκπαίδευσης που υποτίθεται ότι θα πραγματοποιούνταν το β΄ 10ημερο του Νοεμβρίου ή σύμφωνα με τις πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας σήμερα Πέμπτη 23 Νοεμβρίου ή αύριο Παρασκευή, μετατίθενται για την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου.

Θυμίζουμε επίσης ότι για τις προσλήψεις στη Γενική Εκπαίδευση (και ΖΕΠ – ΜΝΑΕ και ΔΥΕΠ)   οι Περιφερειακές Διευθύνσεις ολοκλήρωσαν τη σχετική διαδικασία (καταγραφή των κενών από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης που είναι κάτω από την εποπτεία τους) την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου. 

go_learn_eidiki_agogi_elmepa_prokat_300x250

Επίσης σημειώνουμε ότι έως και την Πέμπτη 16.11.2023 οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ολοκλήρωσαν την καταγραφή λειτουργικών κενών δομών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης για πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών (ηλεκτρονική καταχώριση απευθείας στο ΟΠΣΥΔ) και έως την Παρασκευή 17.11.2023 έκαναν την καταγραφή λειτουργικών κενών για πρόσληψη αναπληρωτών μελών ΕΕΠ–ΕΒΠ, ενόψει της διενέργειας της 3ης Φάσης προσλήψεων ΠΗΓΗ https://www.alfavita.gr/