Δήμος δίνει πρόσθετο επίδομα παιδιού 3.000 ευρώ
Μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία προχωρά ο δήμος Αγράφων, δίνοντας 3.000 ευρώ για κάθε παιδί που θα γεννιέται στο Δήμο το 2024.
Σημειώνουμε ότι ο Δήμος ήδη έδινε 1.500 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιόταν και πλέον διπλασιάζει το ποσό παροτρύνοντας νέα ζευγάρια που θέλουν να ξεκινήσουν τη δική τους οικογένεια, αν το επιθυμούν να εγκατασταθούν στα Άγραφα.
«Στην ελληνική επαρχία ότι αναπτύχθηκε, αναπτύχθηκε τυχαία. Εμείς αυτό που κάνουμε είναι το ελάχιστο. Θέλουμε σχεδιασμό δημογραφικής πολιτικής στην Ελλάδα. Σαν δήμος δώσαμε στις νέες μαμάδες το 2022 1.500 ευρώ και από το 2024 θα δίνουμε 3.000» είπε στο Action24 ο δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης.
Η απόφαση για τη χορήγηση επιδόματος πέρασε ομόφωνα, σύμφωνα με τον κ. Καρδαμπίκη. «Σαν δήμος απασχολούμε 40 άτομα ηλικίας 55 έως 67 ετών με 75% επιδότηση από τον ΟΑΕΔ. Αυτό θα μπορούσε να γίνει για νέα παιδιά και νέες γυναίκες, να έρθουν στα χωριά μας να εγκατασταθούν και να δουλέψουν», ανέφερε.
«Θέλω να πω πόσο τυχαία γίνονται τα πράγματα στην Ελλάδα. Την εποχή του κορονοϊού το διαδίκτυο ήταν απαραίτητο για να κάνουν τα παιδιά μάθημα και εμείς δεν είχαμε. Προβάλαμε αυτό το θέμα και σε 15 ημέρες αναπτύχθηκε διαδίκτυο» είπε ο δήμαρχος Αγράφων. «Πλέον τα περισσότερα χωριά έχουν διαδίκτυο και σε 25 χωριά βάλαμε δωρεάν WiFi», σημείωσε.
Η περίοδος υποβολής αιτήσεων για την οικονομική ενίσχυση 3.000 ευρώ αδύναμων οικογενειών που απέκτησαν τέκνο το 2023 με βάση την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ξεκίνησε από τη Δευτέρα 20 Μαϊου 2024 και θα συνεχιστεί έως και την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στον χώρο του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Αγράφων στη Δυτική Φραγκίστα ή ηλεκτρονικά στο
Οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίζουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά:
πηγη: αυτοδιοικηση