Αναζήτηση

ΣΠΑΡΤΗ - Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΘΕΛΩ- Βάλτε ένα τέλος !!

ΣΠΑΡΤΗ - Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΘΕΛΩ- Βάλτε ένα τέλος !!

ΣΠΑΡΤΗ - Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΘΕΛΩ

Για άλλη μια φορά θα αναδείξουμε ένα χρόνιο πρόβλημα της Σπάρτης που έχει να κάνει με το μέγα θέμα του πάρκιν.

Μια πόλη με άριστη ρυμοτομία αλλά δεν βρίσκεις πουθενά να παρκάρεις .

Γιατί ;

Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό αλλά υπαρκτό , καθημερινό , με πολλές προεκτάσεις σε σημείο να απορείς , γιατί τόσες Δημοτικές αρχές που έχουν περάσει δεν έκαναν  κάτι για να το λύσουν με εξαίρεση την Δημαρχία  του αείμνηστου Σαράντου Αντωνάκου που  ΄΄ επέβαλε ΄΄  την ελεγχόμενη στάθμευση .

Πάμε όμως στο τώρα , στο σημερινό.

Η νέα Δημοτική αρχή με τον Πέτρο Δούκα ξεκίνησε την ανακατασκευή των πεζοδρομίων , αφού σε πολλά σημεία και μάλιστα κεντρικά , είναι αδύνατον να περπατήσεις λόγω της άσχημης κατάστασης , με σπασμένα τσιμέντα, λακκούβες , χωμάτινα πεζοδρόμια και πολλά άλλα προβλήματα.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δημήτρης Καπονικολός με ανάρτησή του στο προσωπικό του λογαριασμό στο fb δείχνει με φωτογραφίες , ότι  όποια και προσπάθεια να κάνει , υπάρχουν πάντα αυτοί που από μόνοι τους αποφασίζουν για το πως θέλουν το πεζοδρόμιό τους.

Είμαστε μάρτυρες όλοι μας ότι κάποιοι, ότι πλακάκι έχουν βάλει μέσα στο μαγαζί τους το ίδιο αποφασίζουν να βάλουν στο πεζοδρόμιο , αδιαφορώντας , τόσο για την αισθητική του πράγματος , όσο και αν ο πεζός κάνει πατινάζ επάνω στο πεζοδρόμιο.

Ότι χρώμα έδωσαν στο τοίχο τους , το ίδιο βάφουν και το πεζοδρόμιό τους αλλά και άλλα τραγελαφικά.

Ερχόμαστε όμως στο συγκεκριμένο θέμα μας.

Η οδός Γκορτσολόγου είναι μία από τις ποιο κεντρικές οδού της Σπάρτης με συνεχόμενη κίνηση αλλά και με πολλά προβλήματα όσο αφορά τα πεζοδρόμια της .

Αποφάσισε η τεχνική υπηρεσία του Δήμου να αρχίσει να ανακατασκευάζει τα πεζοδρόμια , αφού υπήρχαν και παράπονα πολιτών.

Οι φωτογραφίες είναι ο καλύτερος μάρτυρας για το πως ήταν , πως ξεκίνησαν οι εργασίες , πως ολοκληρώθηκαν , αλλά και το πως ένας πολίτης αποφάσισε ότι δεν το θέλω έτσι αλλά το θέλω αλλιώς.

Αυτός καλά έκανε βάση της δικών του αναγκών , γιατί απλά δεν μπορούσε να βάλει και να βγάλει το αυτοκίνητό του.

Από που όμως ... από ένα χώρο που μάλλον , δεν υπάρχει απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου ότι έχει χαρακτηριστεί ως πάρκιν εισόδου - εξόδου οχημάτων.

Έσπασε λοιπόν το πεζοδρόμιο χωρίς καμία άδεια - πεζοδρόμιο που κατασκευαστικέ πριν από δύο ημέρες - γιατί είχε την εντύπωση ότι ήταν νόμιμος.

Για να τελειώνει αυτό το παραμυθάκι περί πάρκιν.

Άμεσα ο Δήμος θα πρέπει να αδειοδοτήσει όλους τους χώρους πάρκιν με την τοποθέτηση ταμπέλας σήμανσης που να αναγράφει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου , όπως άλλωστε αναφέρει ο Νόμος και έχουν κάνει όλες οι πόλεις .

Το ότι ο καθ΄ ένας αγοράζει μια πινακίδα και βαφτίζει πάρκιν την αποθήκη του ή το χωράφι του πρέπει άμεσα να σταματήσει.

Το ότι ο καθ΄ ένας βάζει την καρέκλα του , το σκουπιδοτενεκέ του , την απλώστρα του , την γλάστρα του , το μηχανάκι του χωρίς πινακίδες και πολλά άλλα , για να κράτα πάρκιν όταν και όποτε θέλει πρέπει να πάρει τέλος.

Περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την απόφαση της Δημοτικής Αρχής για το συγκεκριμένο θέμα , αλλά και την συνέχιση ανακατασκευής των πεζοδρομίων , που έχουν κατασκευαστεί ... μας αρέσει δεν μας αρέσει επί δημαρχίας Λιναρδάκη πριν από 50 χρόνια.

154386005_10216039854023803_6100791924783314025_o.jpg154058690_10216039856383862_5846145811815935757_o.jpg

154175595_10216039856863874_2932469991557012372_o.jpg155302683_10216039853623793_8970775445276524464_o.jpg

logo light footer