Αναζήτηση

Άλλη μία ποινή ισοβίων για τη «σατανική νοσοκόμα» που δολοφόνησε επτά νεογέννητα

Άλλη μία ποινή ισοβίων για τη «σατανική νοσοκόμα» που δολοφόνησε επτά νεογέννητα

Η Λούσι Λέτμπι αντέδρασε με ένταση φωνάζοντας από το εδώλιο ότι είναι αθώα - Είναι η 15η ποινή ισοβίων με την οποία καταδικάζεται

 

Με τη ποινή της ισόβιας κάθειρξης τιμωρήθηκε η Λούσι Λέτμπι, η νοσοκόμα που σκότωσε επτά νεογέννητα και επιχείρησε να δολοφονήσει άλλα έξι, για την απόπειρα δολοφονίας ενός κοριτσιού λίγες ώρες μετά τη γέννησή της.Το δικαστήριο με την απόφασή του την Τρίτη είχε κρίνει τη Λέτμπι ένοχη για την απόπειρα δολοφονίας ενός κοριτσιού στις 17 Φεβρουαρίου 2016, μόλις δύο ώρες μετά τη γέννησή της. Σήμερα αποφάσισε ότι η ποινή της θα είναι τα ισόβια, συνολικά η 15η ποινή ισοβίων που την βαραίνει.

Η Λέτμπι αντέδρασε με ένταση φωνάζοντας από το εδώλιο ότι είναι αθώα.Λίγο πριν είχε ακούσει τον δικαστή να λέει ότι οι ενέργειές της ήταν μια «σοκαριστική πράξη προμελετημένης και κυνικής σκληρότητας». Ο δικαστής είπε ακόμη ότι η Λέτμπι εκμεταλλευόταν την ευσυνείδητη εργασία της για να βλάπτει τα βρέφη χωρίς να κινεί τις υποψίες.

Κλείσιμο

Στη δικαστική αίθουσα βρίσκονταν και οι γονείς του κοριτσιού που παρακολουθούσαν και αυτοί σοκαρισμένοι όσα συνέβησαν.Το κοριτσάκι είχε γεννηθεί πρόωρο κατά 15 εβδομάδες και ζύγιζε μόλις 692 γραμμάρια. Η Λέτμπι επιχείρησε να πειράξει τον σωλήνα με τον οποίο ανέπνεε το μωρό, την ώρα που μια άλλη νοσοκόμα είχε στρέψει αλλού την προσοχή της.Τελικά το νεογέννητο μεταφέρθηκε σε άλλο νοσοκομείο όπου και πέθανε τρεις ημέρες αργότερα, αν και η Λέτμπι δεν κατηγορήθηκε για τον θάνατο του βρέφους.

πηγη: protothema.gr

logo light footer