ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναπάντητα πρωτόκολλα αγροτών και καθυστερήσεις στις πληρωμές

Οκτωβρίου 17, 2023

Αναπάντητα παραμένουν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ τα ερωτήματα των αγροτών σχετικά με τις πληρωμές των υπολοίπων από το 2022. Όπως μας είπαν, ενώ υπάρχουν εγκεκριμένες καρτέλες από τον Ιούλιο του 2022 δεν έχουν γίνει ακόμη οι πληρωμές. 

Με αποτέλεσμα οι ίδιοι να πρωτοκολλήσουν τα ερωτήματά τους προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ σύμφωνα με τον κανονισμό του οργανισμού, αυτά θα έπρεπε να είχαν απαντηθεί εντός 20 ημερών.

Για του λόγου του αληθές  επισυνάπτουμε  την εγκύκλιο  85112/27/7/15 και βρίσκεται στην σελίδα 9 και 10 παράγραφος  5,.3

Κάτι το οποίο όπως τονίζουν δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα. Αντιθέτως, τους ζητούν να προβούν εκ νέου στη διαδικασία του πρωτοκόλλου, κάτι που σημαίνει εκ νέου καθυστερήσεις στις πληρωμές τους, βάζοντας επιπλέον βάρος στην πλάτη των παραγωγών.  

Πάντως οι ίδιοι αναρωτιούνται γιατί ο Οργανισμός δεν έχει ολοκληρώσει μέχρι σήμερα την πληρωμή, μιας και υπάρχουν εγκεκριμένες καρτέλες για την πληρωμή τους από το καλοκαίρι του 2022.

Τελικά, θα βγει κάποιος υπεύθυνος από τον ΟΠΕΚΕΠΕ να απαντήσει στους αγρότες που εναγωνίως ζητούν να μάθουν πότε θα λάβουν τα οφειλόμενα χρήματά τους;

Οι νομοθεσία υπάρχει μόνο για τους αγρότες και όχι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ;    

 
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις